Historien bakom – hur vi kom på idén

Det var Uppfinnaren Anders Göransson som råkade upptäcka problemet när han skulle löda och laga en skör detalj en kväll för många år sedan. När lödningen var färdig skulle lödkolven dras ur sladd-dosan för att inget skulle skadas av den heta lödkolven. Men då fick Anders problem, han hade ingen hand ledig – lödkolven i den ena handen, det sköra arbetsstycket i den andra... och lödkolven som blev allt varmare! Han försökte rycka loss lödkolven men sladden och sladd-dosan följde bara med.

I samma ögonblick såg Anders framför sig hur problemet skulle lösas. Han släppte allt han höll på med, plötsligt hade han fått nånting mycket viktigt att lösa och innan kvällen var över hade han tillverkat en enkel första prototyp.

Den hemmagjorda prototypen presenterades för Svenska Uppfinnareföreningen som spontant sa att detta borde bli ett hjälpmedel för personer med reumatiska problem. Det hade ingen av oss tänkt på. För att få ur en stickkontakt krävs ju att man har minst en hand som fungerar och att man har tillräcklig muskelkraft. Här kom vi med ett embryo till en ny kontakt där man kan trycka in och trycka ur.

För att göra en lång utvecklingshistoria kort så gjorde vi många förbättringar och nya prototyper. Den lokala uppfinnarföreningen LIST var tidigt med och delade med sig av all sin erfarenhet, kunskap och kompetens och har hjälpt till och funnits med som inspiratörer hela vägen. Så småningom tog vi hjälp av fler erfarna konstruktörer, designers och tillverkare som hjälpte oss med utvecklingen. Vi lät målgruppen testa prototyperna och även NHR, Hi och några hjälpmedelsbutiker fick testa och prova på att trycka ur kontakten. Alla var intresserade och tyckte att vår idé och prototyp var mycket bra. En fråga som vi ständigt fick: när kan man få köpa den här nya kontakten? Många inom branschen vet ju att det finns ett stort behov av smidiga hjälpmedel i vardagen.

Eazyplug AB

Runsavägen 205, 194 91 Upplands Väsby
info@eazyplug.se

Följ oss på Facebook   Följ vår kanal på YouTube   Följ oss på LinkedIn

© Eazyplug AB | Om webbplatsen