Eazyplug ur ett designperspektiv

Eazyplug särskiljer sig från andra stickkontakter och stickproppar genom att den är betydligt enklare att lossa än traditionella. Just denna funktion var den stora utmaningen för mig som designer att göra intuitiv, det vill säga lätt att förstå för vem som helst som möter Eazyplug i vardagen. Hur den fungerar ska upplevas som självklart.

Den lätt välvda toppen på Eazyplug tydliggör denna användarvänliga funktion. Formspråket uppmanar användaren att trycka in, istället för att traditionellt dra ut stickkontakten för att lossa den från vägguttaget. Denna speciella funktion motverkar dessutom att vägguttaget kan lossna från väggen.

Genom sin enkelhet att hantera blir Eazyplug tillgänglig för alla - även personer som har nedsatt handfunktion. Vi har arbetat från konceptet "Design för alla" där jag som industridesigner kom in tidigt i produktutvecklingen vilket är en riktig styrka.

Även utformningen av vippreglaget för funktionsväxlingen för att kunna låsa Eazyplug var viktig. Här tittade vi på anläggningsytan och formen så att den lätt går att reglera.

Eazyplug känns modern och diskret i sin slutliga utformning och passar lätt in i alla miljöer - privata som offentliga.

Vi anser att Eazyplug är en riktigt smart produkt som inte kräver särskild träning eller kunskap för att kunna användas. Ett hjälpmedel för äldre och personer med funktionshinder som har svårt att med egen kraft hantera den traditionella stickproppen. Eazyplug gör det vardagliga livet enkelt!

Sofie Sjöström, industridesigner MFA
Futur Industridesign AB

Eazyplug AB

Runsavägen 205, 194 91 Upplands Väsby
info@eazyplug.se

Följ oss på Facebook   Följ vår kanal på YouTube   Följ oss på LinkedIn

© Eazyplug AB | Om webbplatsen